Kako povećati prostor malih kupaonica

25/06/2024

IZAZOV: Mala kupaonica i kako vizualno povećati prostor

Prostorno uređenje malih kupaonica zna biti veliki izazov jer želimo dobiti funkcionalno rješenje, prostornost i jednostavno kretanje bez da zapnete za neki element.

Što je potrebno – razmišljajte minimalistički

Svaki element treba biti postavljen na svoje savršeno mjesto. Manje i kompaktne sanitarije mogu pomoći jer viseći i uvučeni elementi daju ovoj priči više prostora, barem vizualno.

Viseća školjka i ugradbeni vodokotlić

Jedna od najboljih opcija koja ne mora zauzimati mnogo prostora, a čišćenje će biti znatno jednostavnije. U ovom slučaju, to su vodokotlići i viseće školjke.

Kompaktni kupaonski namještaj i mali umivaonici

Mali umivaonici igraju ključnu ulogu jer mogu biti montirani na zid pa ćete ispod dobiti prostor za manji namještaj ili police za odlaganje vaših stvari. Još jedna dobitna kombinacija je mali viseći kupaonski ormarić s ugradbenim umivaonikom. Dodate li i okruglo ogledalo s ambijentalnom rasvjetom, napravit ćete pravi mali estetski raj.
Kompaktni samostojeći elementi vrlo su praktični jer nema bušenja već ga samo postavite na predviđeno mjesto, a uvijek ga možete pomaknuti.

Prostor za tuširanje

Jednostavno – manje je više, u ovom slučaju savjetujemo tuš kadu u razini poda ili ravni pod s elegantnom kanalicom. Da pojačamo dojam, umjesto tuš kabine, postavite staklenu stijenu, koja može biti potpuno prozirna ili s efektom ogledala. Tako ćete imati više intime u svojoj kupaonici. Staklene stijene sigurne su jer debljina stakla iznosi 6 mm.

Boje u kupaonici

Prijeđite na svijetlije tonove koji će dodatno otvoriti prostor i naglasiti elemente. Svijetle i sjajne pločice reflektirat će svijetlo u kupaonici pa će i ona izgledati prostorno veće.