Kako iskombinirati praktičnu malu kupaonicu?

22/07/2021

Kupaonice u apartmanima i manjim stanovima nije lako iskombinirati, a glavni problem obično je nedostatak prostora. U svega nekoliko kvadrata potrebno je složiti nužno – wc školjku, umivaonik, kadu / tuš kadu, stroj za pranje rublja, ali i ono što nije nužno, ali je potrebno – kupaonski ormarić koji će sakriti sifon i osigurati mjesto za odlaganje stvari, te košara za rublje. Kako iskombinirati praktičnu malu kupaonicu? Pripazite na ove elemente:

  1. Manje je više

Ili – “keep it simple”! U maloj kupaonici minimalistički dizajn namještaj i uređenje prema postulatu manje je više najbolji je izbor. Ne želite mali prostor pretrpati različitim stilovima i unijeti u njega previše detalja, jer ćete stvoriti dojam nereda. Ipak, to ne znači da ne možete urediti kupaonicu i primjerice rustikalno ili s drugim reljefnim tonovima, no tada pazite da sve detalje svedete na minimum i koristite samo svijetle boje koje će vizualno uvećati kupaonicu.

  1. Koristite svjetlije tonove

Boje utječu na cjelokupan dojam vaše kupaonice, a prostor mogu učiniti većim ili manjim. Namještaj svijetlih boja, elementi s nogicama i ogledala će svaki prostor učiniti vizualno većim i prozračnim.

  1. Osigurajte dovoljno svijetla

Svijetlo otvara prostor. Tko ima mogućnost prirodnog svijetla, odlično. No, kako to u malim stanovima često nije slučaj, potrudite se da dobrom rasvjetom otvorite prostor.

  1. Opremite kupaonicu modularnim namještajem

Kombinirajte police i ormariće. Kako biste maksimalno iskoristili mali prostor, poigrajte se modularnim elementima uz pomoć kojih ćete kombiniranjem raznih modula iskoristiti sve mogućnosti u prostoru.

  1. Odaberite tuš kadu ili walk-in

Zbog uštede prostora i praktičnosti tuš kade su bolji izbor od kada u malim prostorima, pri čemu je polukružna kabina bolji odabir od kvadratne. A još je bolji izbor – walk-in u kombinaciji s tuš kanalicom u ravnini poda!

Potraži inspiraciju na prodajnim mjestima

INSPIRIRAJ SE UZ DRUGE TRENDOVE